Hoeveel koffie drinkt de gemiddelde Nederlander?

Drink je regelmatig een kopje koffie? Je bent niet de enige. Heel veel mensen starten hun dag met een heerlijk kopje koffie en drinken er overdag ook nog een paar. In Nederland drinken we, in vergelijking met andere landen, veel koffie. Gemiddeld drinken we per persoon 2,7 kopjes koffie per dag (bron: Presentsathome.nl) Veel Nederlanders starten de dag met koffie en drinken voornamelijk in de ochtend het liefst koffie. Dit komt naar verwachting ook omdat Nederland vrij koud is en we een kop koffie graag gebruiken om het warm te krijgen. Vaak wordt er ook meer koffie gedronken in de wintermaanden van het jaar. In de zomer wordt vaak gekozen voor een heerlijke koele ijskoffie.

De koffie uit eigen keuken is het lekkerst

Veel koffieliefhebbers vinden de koffie uit eigen apparaat het lekkerst. Wanneer je dol bent op koffie heb je vast en zeker al uitgeprobeerd en uitgezocht welke koffie je het lekkerst vindt. Thuis drink je dan ook waarschijnlijk de koffie die jij het lekkerst vindt. Gelukkig kun je de koffie die je thuis zet ook meenemen wanneer je deur uit gaat. Gebruik daarvoor een thermoskan. Hierin blijft je koffie urenlang warm. Wil je in de zomer ijskoffie drinken? Je kunt de isolatie thermoskan ook gebruiken om een drankje koud te houden. Het materiaal zorgt ervoor dat de temperatuur urenlang gelijk blijft en langzaam opwarmt of afkoelt.

Een kopje koffie als dessert

In Nederland kiezen we ook vaak voor een kopje koffie als dessert. Waarom doen we dat eigenlijk? Na een diner met vrienden is het vaak voor de ‘gezelligheid’. Het heeft dus eigenlijk een sociale functie. Het is echter ook een soort pepmiddel. Na een volledige maaltijd aan het eind van de middag of begin van de avond hebben veel mensen ‘last’ van een ‘afterdinnerdip’. Een kopje koffie kan vanwege de cafeïne zorgen voor weer wat meer energie, ook daarom wordt er vaak gekozen voor een kopje koffie na de maaltijd.

Tags

Share this post:

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.